Statul bitcoin


Pentru ca un mijloc de schimb să ajungă să joace rolul propriu-zis de monedă, el trebuie să fie larg acceptat.

Statul vinde criptomonede la licitație. Ce preț de pornire a avut Ethereum

Cu alte cuvinte, moneda banii sunt mijlocul de schimb larg acceptat de majoritatea oamenilor de pe toate continentele. Dacă nu avem timp să deschidem un manual de economie, putem să aruncăm o privire pe site-ul Băncii Centrale Europene.

statul bitcoin

BCE explică natura schimbătoare a banilor. Cândva, oamenii foloseau banii-marfă, precum aurul.

statul bitcoin

Banii-marfă, precum aurul, aveau valoare intrinsecă. Ce înseamnă asta? Că dacă aceste obiecte și-ar fi pierdut vreodată rolul monetar de mijloc de schimbele tot ar fi continuat să rămână valoroase, pentru că oamenii le foloseau pentru alte întrebuințări, pentru a-și confecționa bijuterii, pentru a-și pune dinți sau pentru a produce alte bunuri.

Spre deosebire, cu banii de hârtie nu mai ai ce face odată ce funcția lor monetară dispare.

Întrebări frecvente - Bitcoin

Așa a fost cazul mărcii germane, de exemplu, sau al francului francez - au fost înlocuite de euro și vechile bancnote mai au doar valoare numismatică, mai degrabă zero. Bitcoin nu are valoare instrinsecă.

Luni, 21 iunieActualitate Internaţional bitcoin Foto: Unsplash. Luni, bitcoin a scăzut la Vineri, autorităţile din provincia chineză Sichuan au interzis activităţile de minare de bitcoin. Banca Centrală a Chinei a cerut instituţiilor să demareze verificări amănunţite ale conturilor clienţilor pentru a-i identifica pe cei implicaţi în activităţile de tranzacţionare cu criptomonede şi să taie urgent canalele lor de plăţi. De asemenea, PBOC a solicitat băncilor şi companiilor de plăţi să investească mai mult în tehnologiile folosite pentru a identifica mai bine tranzacţiile legate de criptomonede şi pentru a cunoaşte mai bine activitatea clienţilor lor.

Nu poți să-l mănânci, nu poți să-l torni în fundația casei, nu poți să-l bagi în sobă ca să te încălzești. Din acest punct de vedere nu este nicio diferență între bitcoin și dolar sau euro.

Bitcoin are însă niște avantaje sau trăsături accentuate față de banii convenționali. Spre deosebire de banii emiși de guvern care pot fi inflaționați la infinit, oferta de bitcoin statul bitcoin fixă: 21 de milioane de unități; deci bitcoin nu poate fi printat la cerere, producția sa nu poate fi politizată, nu poate fi folosit în scop electoral, pentru statul bitcoin satisface cerințele absurde ale unor sindicate sau baroni locali etc.

Bitcoin este foarte divizibil, într-un milion de părți, și divizibilitatea poate crește, deci bitcoin poate fi folosit teoretic pentru orice fel de plăți. Bitcoin se bazează pe o tehnologie care oferă utilizatorului proprietatea sigură asupra banilor.

statul bitcoin

Apropo, zilele acestea circula o știre despre statul german care a confiscat 60 mil. Așadar: 1.

Bitcoin continuă să scadă după ce China a interzis criptominarea

Să spui că bitcoin are valoare zero e un truism. Cu ce e deosebit de leu sau de dolar? Să spui că bitcoin consumă resurse, e o dovadă de analfabetism economic.

statul bitcoin

La fel s-a spus despre aur, că este costisitor de scos din pâmânt. Da, dar nu acesta este costul de oportunitate al folosirii aurului sau al bitcoin.

Costul de oportunitate îți arată ce pierzi dacă nu folosești aur sau bitcoin, anume că trebuie să statul bitcoin toate nenorocirile provocate de inflațiile și hiperinflațiile pustiitoare care au afectat omenirea. Prin urmare, când ai de ales între aur și banii de hârtie, nu alegi banii de hârtie fiindcă fabricarea lor costă puțin decât dacă n-ai învățat economie. Asta înseamnă că bitcoin e infailibil?

Nu, nimic nu e perfect pe lume. Înseamnă că valoarea lui e echivalentul a 50 de dolari?

Schimbă bitcoini cu cineva din apropierea ta.

Habar statul bitcoin, nu poate spune nimeni. De fapt, bitcoin nici nu este monedă încă.

Legalitatea monedei bitcoin după țară sau teritoriu

El este folosit ca mijloc de schimb, dar nu are o largă acceptabilitate. Interesul pentru criptomonede crește, însă, dovadă că BCE vorbește despre ele, dovadă că procesatorii de plăți sunt interesați să le integreze ș.

statul bitcoin

Poți pierde bani dacă cumperi bitcoin? Da, bineînțeles.

  • De ce averile nu pot fi ascunse în Bitcoin? - Mindcraft Stories
  • Но Джизирак и Олвин по-прежнему пристально всматривались в небо, в пустоте которого только что сиял маленький робот.
  • Когда Криф отдыхал, шесть его полупрозрачных крыльев, сложенные, покоились вдоль тела, а оно сверкало сквозь них, напоминая осыпанный драгоценностями скипетр.

Poți pierde toți banii pe care i-ai schimbat în bitcoin? Teoretic da, fiindcă nu are valoare instrinsecă, dar practic e greu de crezut, fiindcă tehnologia pe care se bazează este foarte utilă și de viitor. Vom ajunge vreodată să folosim bitcoin ca monedă?

statul bitcoin

Nu știu, este posibil, de asta unii au cumpărat deja, fiindcă anticipează statul bitcoin acest lucru se va întâmpla. Este cererea de bitcoin alimentată artificial?

  1. Bitcoin continuă să scadă după ce China a interzis criptominarea - International - cofetariablanche.ro
  2. Statul vinde criptomonede la licitație. Ce preț de pornire a avut Ethereum
  3. Вон там, Элвин сменил курс корабля, и панорама вокруг них покачнулась.

Da, firește, din moment ce în lumea aiuritoare în care trăim poți să te împrumuți cu dobândă negativă și deci este încurajată cheltuiala de orice fel, de haine, de excursii, de mașini scumpe, de case, de bitcoin. Deci nu doar cererea de bitcoin este alimentată artificial, ci cererea de orice. Asta înseamnă inflație - anume că banii își pierd valoare în raport cu aproape orice lucru.

Întrebări frecvente

Normal că își pierd valoarea în raport cu pământul sau cu bitcoin; apropo, nici pământul, nici bitcoin nu se mai fabrică scuze, mai sunt foarte puțini bitcoin de "minerit" în următoarea sută de ani. Dacă îl privești ca pe icmarkets cripto la Caritas atunci nu, nu e recomandabil, decât dacă ai un apetit foarte mare pentru risc.

S-ar putea dovedi o achiziție înțeleaptă? Posibil, pe termen lung. Utilizarea lui se extinde.

De Mihnea Dumitru Transformarea acestora în valută netaxabilă devine imposibilă. Tehnologia blockchain, pionierată prin Bitcoin, a permis să fie făcute averi fantastice pe baza unor ecosisteme nereglementate și de mare risc. Însă ideea că ai putea spăla averi ilicite prin intermediul unor monede virtuale care funcționează pe baza unor principii de transparență a tranzacțiilor este o iluzie. Am experiență în domeniul criptomonedelor.

Cui nu-i convine bitcoin? Statului, politicienilor. Vor face orice pentru a păstra monedele actuale produse discreționar, fără limită. Îți recomandăm.