Gh bitcoin. Ureche cadru UNION GH


Atracția crypto valutelor și inevitabila impozitare 30 mai Daniel Petre, Director Deloitte România Acolo unde există potențial de a colecta sume la buget statul va interveni prin impozitare mai devreme sau mai târziu.

Ureche cadru UNION GH-068

Este și cazul cryto valutelor care generează venituri substanțiale. Teoretic, inclusiv în România sunt impozabile, conform regulii generale, dar cu toate acestea se află într-o zonă nereglementată. Practic, vidul legislativ expune investitorii riscului fiscal și îi lasă, în cazul unui control, la latitudinea inspectorilor.

Se organizează evenimente, se țin conferințe și se dezbate tot mai intens pe marginea lor. Nici nu e de mirare dacă luăm în calcul atractivitatea lor imensă în ciuda riscurilor pe măsură.

Treptat au fost acceptate ca mijloc de schimb legal în unele state. Multe produse și servicii din mediul virtual pot fi achiziționate cu astfel de monede și există magazine virtuale mari care le acceptă. Mai mult, în jurul lor se gh bitcoin proiecte la care au aderat companii mari, reputabile, cu capitalizare bursieră de multe miliarde de dolari.

Cum funcționează Bitcoin?

Un astfel de proiect e Enterprise Ethereum Alliance care grupează unele dintre cele mai mari companii din domeniile IT, resurselor naturale, consultanță și financiar. La momentul anunțării proiectului, la începutul lunii martie, valoarea Ethereum s-a dublat. Pe parcursul lunii aprilie s-a dublat din nou, situație care s-a repetat si in mai.

când va accepta amazon bitcoin

Per ansamblu totuși, pe termen lung, majoritatea par să se afle pe un trend crescător, cel puțin în cazul celor cu o capitalizare mare. În paranteză merită spus că pe 30 mai capitalizarea totală a primelor 5 monede era de circa 68 mld USD. Deocamdată, statul român nu pare să își fi propus să creeze un cadru legal a nu se înțelege greșit, gh bitcoin spun că utilizarea lor e ilegală.

Bitcoin (BTC) şi Ghana Cedi (GHS) Calculator al Ratei de Schimb Valutar a Conversiei

Pe de o parte, dezinteresul statului poate fi un lucru bun pentru că aceste monede s-au născut gh bitcoin din neîncrederea în stat și din dorința de a-l evita. Pe de altă parte, când nu ai o reglementare, poți avea suprize la tot pasul. Iar subiectul impozitării lasă mereu loc de surprize. Chiar dacă în reglementările fiscale românești nu avem niciun articol care să trateze impozitarea acestor monede, ele aduc venituri impozabile, conform regulii generale.

  1. antminer s9 - Ieftine nou si utilizat Anunturi antminer s9 - 8. pagina
  2. Vand miner bitcoin Antminer s3 SUPER OFERTA GH

Dezinteresul actual al statului se poate explica prin lipsa de înțelegere a fenomenului, a modalității de control, a declarației depuse de o altă persoană pentru verificare încrucișată și prin anonimitate absolută pentru unele tranzacții.

Dacă ne uităm însă la cifre, o achizitie de Ethereum de 1.

starea bitcoin

În aceste condiții, e puțin probabil ca statul să stea prea mult timp deoparte pentru că, așa cum spuneam, chiar și în lipsa vinde bitcoin profitabil prevederi specifice le poate impozita și acum.

În cazul persoanelor fizice, le va încadra probabil în categoria altor venituri în cazul unui control. Lipsa reglementărilor specifice privind tratamentul acestora ar genera o serie de probleme legate de numeroase aspecte.

Antminer S1 Dual Blade Gh/s Bitcoin Miner

De exemplu, care este momentul impunerii: când ar trebui impozitate? Atunci când sunt schimbate într-o monedă reglementată?

Ar trebui în acest caz recunoscut câștigul și impozitat din aprecierea Ethereum sau trebuie așteptat până când Bitcoin se schimbă pe o monedă reglementată? Ce se întâmplă dacă Bitcoin este utilizat în cele din urmă pentru achizitia online de cărți digitale, de exemplu?

Atracția crypto valutelor și inevitabila impozitare

În cazul companiilor care ar decide să investească în astfel de monede, situația este și mai gri. Ne lovim în primul rând de reglementările contabile.

btc usd bitmex tradingview

Nu e clar dacă aceste monede trebuie tratate ca active gh bitcoin, creanțe sau numerar. Ar trebui sau nu evaluate în funcție de evoluția prețului pe piață și dacă da, impozităm câștigul la evaluare sau numai la vânzare? Ce metode de evaluare bitcoin total aprovizionare costului putem folosi la vânzarea lor?

bitcoin box

Din nou, chiar și în lipsa unei reglementări specifice, există riscul ca statul să preleveze impozitul mai devreme sau mai târziu și de la persoanele fizice și de la cele juridice, cu condiția ca aceste câștiguri să fie declarate. Probabil vor apărea discuții între contribuabili și fisc privind momentul impozitării, dar în cele din urmă ambele părți vor cădea de acord că se datorează un impozit, așa cum s-a întâmplat în multe alte situații în trecut.

Și, având în vedere volatilitatea extremă, există o probabilitate mare ca gh bitcoin anumite perioade de timp sau pe anumite monede să se înregistreze pierderi.

crypto schimburi pentru cetățenii americani

Le va accepta un inspector fiscal ca deductibile sau nu, sesizând eventual gh bitcoin de urmărire penală pentru suspiciuni de evaziune fiscală sau fraudă? Care ar trebui să fie setul de documente în bază căruia să se deducă această pierdere?