Bitcoin capcane, Promo Wall-Street


Capcana neglijenței atunci când deții Bitcoin

Pentru moment, riscul principal ar fi ca Bitcoin să devină victima propriului succes, este de părere Claudiu Cazacu, consulting strategist, XTB România. Bitcoin a depăşit 50 de dolari pe unitate, pentru prima dată în istorie, pe 17 februarie.

graficul istoricului valorii bitcoin

De la minimele de acum aproximativ un an, până pe 18 februarie, ora 20, Bitcoin a crescut de peste 13 ori. Dinamica este şi mai impresionantă dacă ne gândim că în ianuarie cotaţia fluctua în jurul a de dolari, iar în era în jur de 20 de dolari.

cardul cadou amazon către bitcoin

Traseul spectaculos al cotaţiilor monedelor virtuale a venit pe un fond puternic favorabil unor astfel de evoluţii. Pe de o parte, apetitul investitorilor de retail pentru pieţele bursiere s-a aflat pe o curbă ascendentă foarte rapidă timpul petrecut acasă, unele resurse financiare economisite prin limitările forţate de pandemie. Pe de altă parte, nume cu vechime din segmentul instituţional în special din SUA s-au arătat foarte deschise spre a investi sau a oferi produse şi servicii din domeniul pe care, bitcoin capcane câţiva ani înainte, îl evitau cu fermitate Bitcoin capcane, Morgan Stanley.

cryptopia trading

Teama de inflaţie a avut, de asemenea, un cuvânt de spus, deşi nu poate fi singurul argument, în acest moment. Situaţia actuală ar putea părea, la prima vedere, favorabilă fanilor Bitcoin: trend ascendent puternic, vizibilitate în creştere, grad de penetrare tot mai ridicat, cu spaţiu însă pentru utilizarea la scară largă instituţională, planuri ale unor companii de prestigiu de acceptare ca metodă de plată Tesla.

Valoarea de piaţă a Bitcoin se află la câteva procente de nivelul care i-ar da o capitalizare spectaculoasă de 1 trilion de dolari.

bitcoin trader legal

Cifra nu este doar un reper simbolic: suma este suficient de ridicată încât să atragă o serioasă atenţie băncilor centrale. De fapt, comentarii oficiale pe un ton reţinut sau chiar avertismente directe FCA a oferit unul dintre cele mai directe: se pot pierde toţi banii investiţi în monede virtuale au limitat avansul, dar nu au fost decât o frână temporară, în perspectiva mai largă.

Cu toate acestea, riscul unei reglementări severe nu a dispărut, iar în bitcoin capcane noastră el a devenit chiar mai ridicat. Cu cât devine mai valoros şi e mai utilizat, în special prin legare la sistemul financiar global, bitcoin capcane atât pericolul unei abordări mai puţin prietenoase din partea autorităţilor devine mai mare.

platforma de cumpărare bitcoin

Pe termen scurt, însă, preţul în sine poate reprezenta o problemă: aprecierea prea rapidă va oferi tentaţii de a vinde pentru a "asigura" profitul în creştere celor care au intrat în scop speculativ, şi chiar unei părţi a celor care au un orizont mediu de deţinere.